Укрзалізниця отримала 105 дизель-генераторів від США

Державний концерн “Укразалызниця” отримав 105 потужниз  дизель-генераторів від  Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), – повідомили у прес-службі української компанії.  

За словами представників керівництва компанії та Уряду, обладнання допоможе забезпечити безперебійні залізничні перевезення в Україні.

Коментуючи подію, віце-прем’єр-міністр України Олександр Кубраков зазначив: «Українська залізнична мережа є однією з найрозгалуженіших в Європі, має понад 20 тис. км колії, з яких 45% електрифіковано. Генератори, надані USAID у рамках Проєкту енергетичної безпеки, будуть встановлені на ключових станціях основних маршрутів руху пасажирських і вантажних потягів. Вони допоможуть «Укрзалізниці» забезпечити резервне електропостачання для тягових підстанцій, залізничної автоматики та телекомунікаційних пристроїв, і підтримувати безперебійний оперативно-технологічний зв’язок з суміжними операторами системи розподілу».

Голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко в свою чергу зауважив: «Ця зима показала, що ми маємо бути готові до будь-яких викликів. Не лише забезпечувати безперебійну роботу УЗ, але й виконувати соціальну функцію для наших людей. Незважаючи на постійні обстріли, не було скасовано жодного поїзда, наші вокзали стали справжніми «Фортецями незламності», де завжди були світло й тепло. Величезну допомогу ми отримали та продовжуємо отримувати від наших партнерів. Особливо хочу подякувати Агентству США з міжнародного розвитку та посольству США в Україні, які не припиняють співпрацю з метою забезпечення потреб української залізниці в обладнанні, необхідному для стабільної роботи об’єктів критичної інфраструктури, забезпечення електроенергією станцій систем розподілу та безпеки руху поїздів. Чергова партія промислових генераторів буде використана на таких об’єктах у Харківській, Дніпропетровській, Одеській, Київській і Львівській областях».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-05-16