Пентагон: США не давали згоди на застосування їхньої техніки на території Росії

США не давали згоди на використання переданої ними військової техніки на території Росії – про це сказав представник Пентагону, коментуючи повідомлення про те, що “Російський добровольчий корпус” здійснив вилазку до Білгородської області, зокрема, на американських броньовиках.

“Ми не давали згоди на будь-яку передачу техніки, вони [українська армія] не просили про передачу техніки так званим воєнізованим організаціям, і ми запровадили деякі дуже суворі процедури, у сенсі моніторингу кінцевого користувача, та успішно працюємо з нашими українськими партнерами на цьому”, – сказав прес-секретар міністерства оборони США Пет Райдер на брифінгу у вівторок.

Райдеру поставили питання про повідомлення, що бійці РДК у ході вилазки до Білгородської області пересувалися, зокрема, на армійських всюдиходах Humvee та на броньовиках MaxxPro MRAP.

Пет Райдер сказав, що насамперед США не впевнені у достовірності цих повідомлень.

Фото та відео з цими машинами з’явилися у соцмережах, а потім міністерство оборони Росії заявило про знищення американської техніки під час боїв у понеділок із учасниками рейду до прикордонного району Білгородської області.

Так само, як і Райдер, висловився у вівторок і прес-секретар Держдепартаменту Метью Міллер: за його словами, зараз США скептично ставляться до питання достовірності цих повідомлень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-05-24