У Бердянську пролунали потужні вибухи: ЗСУ знищили установки “С-300”

vzrivi

У четвер увечері у зайнятому російськими військами Бердянську прогриміли потужні вибухи, повідомила окупаційна влада міста та його українська адміністрація. 

Російське державне агентство ТАРС передає з посиланням на місцеві оперативні служби, що Збройні сили України завдали по місту удару. За словами представника служб, вибухи пролунали на околиці Бердянська.

У соціальних мережах публікуються відео, на яких видно та чути кілька вибухів.

Тим часом українська Військова адміністрація Бердянська повідомила у своєму телеграм-каналі, що містом було завдано удару, внаслідок якого “окупанти не дорахувалися установок С-300”.

Бердянськ розташований на відстані трохи більше 100 км від лінії фронту, тобто трохи далі зони досяжності HIMARS та їхніх аналогів, які донедавна були найдальньобійнішою серійною зброєю у розпорядженні ЗСУ.

На початку травня міністр оборони Британії Бен Воллес підтвердив передачу Києву крилатих ракет Storm Shadow з дальністю від 250 км. Російські офіційні особи стверджували, що ракети вже використовувалися для удару по Луганську, що утримується Росією.

У неділю українські військові вже завдавали удару Бердянську – за твердженням російської сторони, при цьому використовувалися саме ракети Storm Shadow.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-05-26