Новий кросовер Lexus стане найдоступнішим на європейському ринку

Lexus

У марки Lexus з’явився невеликий і порівняно дешевий кросовер LBX. Модель LBX побудована на платформі Toyota Yaris Cross, але перевершує “донора” як за габаритами, так і в технічному плані. Офіційно підтверджено, що в основі LBX лежить модернізована архітектура GA-B, а рух кросовер наводить гібридна установка без функції підзарядки від зовнішнього джерела. До її складу входять 1,5-літровий ДВЗ та електромотор. 

Так як LBX позиціонується як автомобіль преміум-класу, він оснащений краще ніж соплатформенний Toyota Yaris Cross. У нього інший салон з 12,3-дюймовим центральним планшетом, цифровою панеллю приладів діагоналлю 9,8 дюйма і більш якісні матеріали обробки. Заявлено аудіосистему з 13 динаміками та сабвуфером, голосовий асистент, який активується вітанням «Hey, Lexus!», та комплекс допоміжних систем, а за доплату буде доступний проекційний дисплей.

Передбачена й програма персоналізації Bespoke Build – клієнти можуть вибрати колір ременів безпеки, колір рядка оббивки сидінь та обробний матеріал.

Що ж до гібридної установки, то вона складається з трициліндрового бензинового турбодвигуна та електромотора сумарною потужністю 136 кінських сил (на шість сил більше, ніж у Yaris Cross). Згадується і система повного приводу E-Four із додатковим електромотором на задній осі. З місця до 100 кілометрів на годину кросовер розганяється за 9,2 секунди.

Lexus LBX стане на конвеєр наприкінці 2023 року, а продажі в Європі та Японії стартують на початку 2024-го. За попередніми даними, базовий варіант буде коштувати 27 тисяч євро, тобто новинка виявиться на 20 відсотків дешевше, ніж Lexus UX.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-06-05