Укрзалізниця збільшує на 10% тарифні ставки та посадові оклади залізничників

Керівництво державного підприємства Укрзалізниця ухвалило рішення про підвищення на 10% тарифних ставок та посадових окладіх залізничників. Зарплати на УЗ зростуть вже 3 1 липня 2023 року.  

Відповідну заяву зробив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко на засіданні президії Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України, яке відбулося ще у вівторок, 13 червня.

Коментуючи рішення правління Лященко заявив: «Підвищення заробітної плати залізничників ми передбачали у фінплані товариства на 2023 рік. Наразі фінансовий стан компанії стабільний та прогнозований, тому готові вже з наступного місяця підвищити ставки та посадові оклади нашим працівникам. Також активно працюємо над збільшенням обсягів вантажоперевезень, адже наше завдання — вийти на беззбитковий рівень. Це також дозволить відшуковувати можливості для подальшого підвищення заробітної плати та повернути інші виплати».

Голова профспілки залізничників та транспортних будівельників України Олексій Семерунь в свою чергу висловив сподівання на подальшу підтримку високого рівня активності соціального діалогу, ефективну співпрацю в подоланні викликів воєнного часу та необхідності обговорення й узгодження конструктивних дій, спрямованих на користь працівників АТ «Укрзалізниця».

Нагадаємо, що востаннє зарплати на  Укрзалізниці підвищували в грудні 2021 року, тоді тарифи та оклади переважної кількості залізничників зросли на 10%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-06-15