Кремль: всі дрони, що атакували Москву, були нейтралізовані, якість ППО нехай оцінюють експерти

dron_moskow

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков у понеділок скупо прокоментував наліт безпілотників на Москву, здійснений минулої ночі. 

Як ми розповідали, рано вранці в понеділок два безпілотники потрапили до двох нежитлових будинків у Москві. Одна з них недалеко від комплексу будівель міноборони Росії. Уламки одного дрона були виявлені на Комсомольському проспекті біля будинку 17, другий безпілотний літальний апарат потрапив у будівлю бізнес-центру на проспекті Лихачова, там вибиті шибки на площі 50 кв. метрів на 17-му та 18-му поверхах.

Міноборони РФ при цьому стверджує, що дрони вдалося збити з курсу.

«Ви знаєте, що ці сьогоднішні безпілотники були нейтралізовані. Тобто у цьому плані заходи вживаються», – відповів Пєсков на прохання журналістів оцінити роботу системи протиповітряної оборони Москви.

«Щодо розвитку системи захисту, забезпечення її більш інтенсивної роботи – це питання до міністерства оборони», – додав представник Кремля.

Це вже третя атака на Москву із початку травня. Вона сталася після тижня масованого обстрілу Одеси.

Офіційний Київ, як завжди, не визнає відповідальності за удари по російській території, включаючи Москву. Спостерігачі, тим часом, задаються питанням про якість російських засобів ППО, дивуючись, як досить великі та галасливі літальні апарати змогли в черговий раз безперешкодно дістатися самого центру російської столиці.

На уточнююче питання, як Кремль оцінює роботу ППО цього разу порівняно з травневою атакою безпілотників на Москву, Пєсков зазначив, що оцінку цьому мають давати експерти: «Ми можемо лише констатувати, що всі безпілотники були нейтралізовані».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-07-24