Президент Бразилії: «Ні Путін, ні Зеленський не готові до миру»

lula_da_silva

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сільва, який публічно виступав за мирні переговори кілька місяців тому, підтвердив, що його країна продовжує роботу з метою зупинити війну, але «ані Путін, ані Зеленський не готові до миру», цитує Reuters його слова, сказані у розмові із іноземними журналістами. 

За словами Лули, Бразилія та інші нейтральні країни готують мирні пропозиції, які Україна та Росія зможуть використати тоді, коли вони готові до переговорів.

Лула да Сілва ніколи не розповідав про подробиці своїх мирних пропозицій, хоча згадував, що вони виробляються спільно з іншими країнами, і називав серед них Китай та Туреччину.

Він також спровокував негативну реакцію в Україні, Європі та США своїми висловлюваннями про те, що постачання зброї Захід заохочує війну, що Зеленський несе таку саму відповідальність за початок конфлікту, як і Путін, і що певну відповідальність за це несе і Захід теж.

Бразильський президент не відгукнувся на запрошення відвідати Київ, проте не прийняв і запрошення Путіна відвідати його Петербурзький економічний форум.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-08-03