Як не втратити сексуальну активність після 40 років

sex_bad

Після 40 років у чоловіків знижується рівень тестостерону. Це може призвести до невдоволення собою, емоційних криз та проблем у ліжку. 5 лайфхаків, які можуть вплинути на сексуальні здібності та подарувати другу молодість. 

ЗОЖ для всіх

Одна з найчастіших причин зниження потенції у чоловіків, на яку не звертають уваги, — робота, що сидить. А все тому, що тривале перебування в одному положенні викликає застійні процеси в органах малого тазу. Тому регулярне фізичне навантаження особливо важливе для офісних працівників та тих, хто веде малорухливий спосіб життя.

Для того, щоб зробити перші кроки назустріч своєму чоловічому здоров’ю, не варто терміново купувати абонемент на фітнес. Для початку достатньо збільшити кількість кроків, які ви проходите протягом дня, або вийти на регулярні ранкові чи вечірні пробіжки. Частіше ходити пішки, розминатися протягом робочого дня – це допоможе зробити сексуальне бажання яскравішим, а його прояви частіше та регулярнішими.

Якщо звичайні заняття у тренажерному залі надто рутинні та нудні, спробуйте ігрові види спорту. Психологи стверджують, що під час тренування такого формату організму набагато простіше абстрагуватися від стомлюючих підрахунків та підходів, оскільки наші думки зайняті зовсім іншим: підрахунком балів, бажанням перемогти суперника чи зрівняти рахунок.

Баскетбол — коли баскетболіст виконує стрибки, різкі кидки та пробіжки, навантаження посідає серцево-судинну та дихальну системи. Людина, яка грає в баскетбол, покращує периферичний (або бічний) зір. А якщо зібрати повноцінну баскетбольну команду у вас не вийде, то завжди можна зіграти у стрітбол у форматі 3х3.

Футбол – найпопулярніший вид спорту у світі. Спробуйте переміститись від екранів телевізора на реальне футбольне поле у компанії друзів. Чим же такий корисний цей вид спорту? Медики стверджують, що різноманітність рухів футболіста – пусковий механізм для регулярного прокачування практично всіх м’язів. До того ж під час матчу гравці постійно перебувають у русі, тож футбол — це ще й відмінне кардіо.

Теніс – причому і великий, і настільний – не лише зміцнює мускулатуру, а й підвищує витривалість спортсмена. А ця корисна навичка цілком можна взяти на озброєння і на корті, і в спальні.

Правильне харчування

Самопочуття та сексуальність – це завжди сукупність факторів. І якщо ви готові до кардинальних змін якості життя, то одними фізичними вправами не обійтись. Усім чоловікам після 40 дієтологи рекомендують звернути увагу на якість та регулярність харчування. І тут зовсім не про дієту, а про повноцінний збалансований раціон.

Для покращення потенції достатньо стежити за тим, щоб у тарілці завжди виявлялися свіжі овочі та фрукти, віддавати перевагу нежирним сортам м’яса чи рибі, не зловживати алкоголем.

Їжте рибу. Вчені з університету Піттсбурга (США) рекомендують раз на тиждень обов’язково вживати рибу для здоров’я мозку. На початку серпня на сайті університету з’явився висновок групи вчених про те, що вживання в їжу запеченої риби дуже позитивно позначається на здоров’ї мозку та емоційному стані спостережуваних. При цьому не грає ролі кількість жирних кислот, що містяться в рибі омега-3.

Слідкуйте за калоріями. Наприклад, за допомогою безкоштовної програми-трекера FatSecret, 8Fit або “Калорійка”. Вони допоможуть розрахувати норму споживання калорій та відстежити щоденний раціон. До того ж, такий звіт про харчування можна вивантажити і показати тренеру в залі, якщо ви намітили глобальну мету — схуднути або збільшити м’язову масу.

Регулярний секс

Найкращий вплив на якість сексуального життя надає регулярний секс. Фінські дослідники з Тампере університету з’ясували, що чим частіше чоловіки займаються сексом, тим менш ймовірні у них проблеми з ерекцією. Протягом п’яти років вони вивчали групу з 989 чоловіків віком від 40 років. Виявилося, що за п’ять років найбільше проблем з ерекцією мали ті, хто займався сексом менше одного разу на тиждень. У них проблеми виникали вдвічі частіше, ніж у тих, хто займався сексом один раз на тиждень, і вчетверо частіше, ніж у тих, хто займався сексом три і більше разів на тиждень.

Крім того, саме регулярний секс допомагає стабілізувати вироблення тестостерону. Адже це один із найважливіших чоловічих гормонів. Тестостерон впливає на вигляд, психологічний стан та поведінку чоловіка. Саме він відповідає за надходження в мозок сигналів про потяг до протилежної статі. Таким чином, він забезпечує не тільки можливість, але й бажання зблизитися з жінкою. Якщо говорити про фізичний прояв, то завдяки стабільному рівню тестостерону покращується кровообіг, який забезпечує ерекцію.

Ведіть графік сексу. Спробуйте завести трекер або календар та вносити в дати, коли ви займалися сексом. Так до кінця місяця ви побачите наочний зріз того, наскільки активним є ваше сексуальне життя, і зможете конструктивно обговорити це питання зі своєю другою половиною.

Відпочивайте частіше. За статистикою, понад 50 відсотків випадків імпотенції та проблем у статевій сфері у чоловіків пов’язані зі стресами та неврозами. Тому в першу чергу рекомендується обмежити щоденний стрес-фактор, а якщо це зовсім неможливо, то задуматися про відвідування психолога (хоча б раз на два тижні), щоб «розвантажити голову» і не думати в ліжку про контрагентів, договорів, підрядників та інших робітників нюанси.

Відкладіть гаджети. Почніть із коротких інтервалів протягом дня, коли ви відкладаєте гаджети та перебуваєте у тиші. Це сприятиме зниженню рівня гормону стресу, кортизолу, та підвищенню рівня тестостерону. А стабільне гормональне тло негайно поверне смак до життя. Якщо розслабитися і зосередитися зовсім не виходить, можна почати медитувати, наприклад, з додатком Calm.

Приймайте харчові добавки. На жаль, не всі потрібні речовини організм може засвоїти з їжі. Саме тут на допомогу і приходять БАДи – спеціальні біокомплекси, які містять у собі необхідну концентрацію натуральних екстрактів лікарських рослин та вітаміни. Склад БАДів допомагає захистити організм від впливу негативних факторів. Без ризику здоров’я вони допомагають знизити вплив зовнішніх негативних чинників на чоловічий організм.

Щоб ніщо не знизило сексуальну активність, можна приймати Man’s formula Потенціал. До складу біокомплексу входять сім спеціально підібраних афродизіаків, які безпосередньо впливають на вироблення тестостерону, посилення потенції та підвищення лібідо.

Муїра пуама – знімає хвилювання і стрес, оптимізує функції нервової системи, і особливо її частини, яка відповідає за підвищення «еротичного настрою» чоловіка, посилює відчуття від сексу. Йохімбе – має м’яку і тривалу стимулюючу дію на лібідо (потяг) і забезпечує більш повну, потужну і тривалу ерекцію. Даміана – сприяє виробленню тестостерону та підвищенню сексуального тонусу (витривалості). Епімедіум – підвищує потяг та покращує ерекцію, а також посилює відчуття під час сексу. Друга назва цієї рослини – «трава хтивого цапа». Еурикома стимулює сексуальний потяг у чоловіків і швидко відновлює сексуальну функцію після простатиту. Сприяє виробленню власного тестостерону, підвищенню витривалості та збільшенню тривалості статевого акту. Кайєнський перець – покращує кровотік та мікроциркуляцію в органах малого тазу, підвищуючи еректильні можливості. Сибірський женьшень – покращує кровопостачання статевих органів, збільшує фізичну витривалість та здатність витримувати значні навантаження на серце та судинну систему, у тому числі і під час статевого акту.

Прислухайтеся до свого організму, і нехай ніщо не завадить розкрити ваш сексуальний потенціал після 40.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-08-04