Асоціація міст України заявила, що опалювальний сезон у країні опинився під загрозою зриву

otoplenie

Асоціація міст України заявила, що опалювальний сезон у країні опинився під загрозою зриву через деякі дії уряду. У заяві на своєму сайті асоціація заявила про відключення гарячої води, відсутність коштів на подачу тепла, газу для бюджетників та населення за спеціальними цінами.

Асоціація міст України – недержавна організація, що складається з глав регіонів. Її очолює мер Києва Віталій Кличко.

З 01 вересня 2023 року всі теплопостачальні підприємства України позбавлені можливості придбати природний газ для населення за пільговими цінами. За даними Асоціації, підприємствам ПЕК, яким уряд не компенсував різницю в тарифах за 2021-2023 роки у розмірі 36 млрд грн, не вистачає коштів для оплати газу за ринковими цінами.

Керівництво Асоціації міст України запропонувало прем’єр-міністру країни Денису Шмигалю зустрітися для обговорення «спільних рішень, щоб уникнути зриву опалювального сезону». Чи погодився прем’єр, чи не уточнюється.

За даними Міненерго України, з 10 жовтня 2022 року в країні зафіксували не менше 271 удару по об’єктах критичної інфраструктури. Половина всієї енергосистеми, включаючи генерацію та систему передачі, пошкоджена.

У липні Денис Шмигаль говорив, що кошти на підготовку до опалювального сезону є: основну частину спрямують на генератори, газотурбінні електростанції, трансформатори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-09-07