Шойгу показав Кім Чен Ину ракетні комплекси «Кинжал» та «Калібр»

Голова КНДР Кім Чен Ин, який перебуває з візитом у Росії, відвідав аеродром Кневічі у Владивостоці. 

Міністр оборони Сергій Шойгу представив Кім Чен Іну літаки стратегічної авіації, винищувачі та ракетний комплекс «Кинжал», за допомогою якого російські військові неодноразово атакували Україну.

Після цього, як повідомляє Міноборони, Кім Чен Ин і Шойгу прибули на фрегат Тихоокеанського флоту «Маршал Шапошников» у Владивостоці, де показали протикорабельні ракетні комплекси «Уран» та універсальні комплекси крилатих ракет «Калібр», а також 100-міліметрову автомат. -190.

Західні ЗМІ та чиновники раніше пов’язували візит Кім Чен Іна на Далекий Схід з переговорами про постачання артилерійських снарядів та протитанкових ракет з КНДР. За версією газети Financial Times, за допомогу у війні в Україні Москва могла б розплатитись зерном, нафтою та військовими технологіями, а також валютою.

Наприкінці липня Шойгу відвідував Пхеньян. Тоді він заявив про зміцнення військових зв’язків між Москвою та Пхеньяном, назвавши Північну Корею важливим партнером Росії. Північнокорейський лідер демонстрував Шойгу зброю, вироблену в КНДР — зокрема, два безпілотники та балістичну ракету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-09-16