Ендокринолог назвала ідеальний сніданок для бадьорості на весь день

Щоб бути бадьорим протягом усього дня, рекомендовано їсти на сніданок білки та вуглеводи, а також можна випити кави. Такими рекомендаціями поділилася в Telegram ендокринолог, професор Зухра Павлова, посилаючись на нещодавно проведене дослідження. 

«Що треба їсти на сніданок, щоб бути бадьорим днем? Вчені кажуть, що білки, складні вуглеводи та кава. Але є каверза», — попередила Павлова. Вона пояснила, що кава надає бадьорості лише на чотири години. Потім тим, хто пив цей напій, потрібен новий заряд кофеїну, або прогулянка, щоб підбадьоритися. Ефект від вуглеводів, за словами ендокринолога, виявився ще більш короткостроковим: їх вистачає лише на годину.

При цьому люди, які їдять білок на сніданок, залишаються продуктивними весь день, констатувала професор. За її словами, це пояснюється тим, що білок стимулює роботу мозку та допомагає стабілізувати рівень цукру в крові.

«Я вважаю сніданок найважливішим прийомом їжі. І якщо він збалансований, то в обід та вечерю організму потрібно менше енергії. Значить і з’їсте менше, а це добре для фігури. Що стосується кави, її потрібно пити через годину після сніданку, і ніяк не насамперед на порожній шлунок», — підсумувала лікар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-10-08