Lenovo випустила ПК на Android

chip

Китайська компанія Lenovo випустила лінійку недорогих комп’ютерів із операційною системою Android замість Windows. Про це повідомляє видання Ghacks.

У корпорації розповіли, що Android дешевше, ніж ОС від Microsoft, а також простіше в установці та налаштуванні. На ПК бренду встановлено спеціальну версію операційної системи Android від організації Esper Foundation.

Серія представлених пристроїв буде призначена для корпоративного використання – роздрібна торгівля, готельний бізнес, охорона здоров’я, освіта. Так, модель ThinkCentre M70a має сенсорний дисплей, процесор Intel Core 12-го покоління, підтримує до 16 гігабайт оперативної пам’яті та до 512 гігабайт убудованої.

Вартість девайсу складає 1679 доларів, або 63 тисячі гривень. У компанії розповіли, що ПК помітно дешевше за аналоги на Windows. Також у Lenovo уточнили, що Windows чи Linux залишаться опціональними системами, а Android буде встановлена безкоштовно.

На початку жовтня аналітики фірми Lansweeper заявили, що Windows 11 виявилася непопулярною через високі системні вимоги. Так, у корпоративному секторі нова ОС встановлена лише на 8,35 відсотка девайсів, тоді як Windows 10 – на 80,5 відсотка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-10-12