Nikkei Asia: Apple підніме ціни на iPhone через високу собівартість

Компанія Apple підніме ціни на смартфони серії iPhone 16. Про це повідомляє видання Nikkei Asia. 

Фахівці медіа спільно з аналітиками Fomalhaut Techno Solutions вивчили витрати на виробництво смартфонів серії iPhone 15. За їх підрахунками, собівартість iPhone 15 Pro та 15 Pro Max зросла на десять відсотків порівняно з вартістю виробництва iPhone 14 Pro та 14 Pro Max. На основі цих даних фахівці припустили, що тенденція збережеться і смартфони серії iPhone 16 подорожчають.

Так, вартість виробництва дисплея для iPhone 15 Pro підвищилася на 10 відсотків, корпусу – на 43 відсотки, процесора – на 27 відсотків, телескопічної камери – на 280 відсотків.

“Оскільки ціни на предмети першої необхідності та різні послуги зростають у всьому світі, аналітики були здивовані тим, що Apple зберегла американські ціни на свої останні моделі iPhone”, – йдеться в матеріалі.

Фахівці Fomalhaut Techno Solutions підкреслили, що Apple буде змушена підняти вартість смартфонів iPhone 16, оскільки не зможе більше ігнорувати зростання цін компонентів та зовнішні економічні чинники.

У середині жовтня фахівці Nikkei Asia розповіли, що собівартість компонентів iPhone 15 Pro Max склала трохи більше ніж 550 доларів. Це виявилося на 12 відсотків більше, ніж собівартість iPhone 14 Pro Max.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-10-23