Найбільший за історію торгів блакитний діамант продали за 43,8$ мільйона

Найбільший яскраво-блакитний діамант за всю історію торгів продали на аукціоні будинку Christie’s у Женеві. Відповідну інформацію оприлюднює видання Reuters. 

Повідомляється, що кільце Bleu Royal з унікальним рідким каменем грушоподібної форми вагою 17,61 карата пішло з молотка за 43,8 мільйона доларів. Ім’я покупця прикраси не розкривається.

“Це величезна сума, враховуючи те, що відбувається сьогодні у світі”, – заявив міжнародний керівник ювелірного відділу Christie’s Рахул Кадакія.

При цьому представники аукціонного будинку уточнили, що коштовність вперше за 40 років буде передано до приватної колекції. Глава ювелірного відділу аукціону Макс Фосетт додав, що команда задоволена результатом угоди.

“Прикраса справді відповідала всім вимогам, тому нам вдалося зацікавити колекціонерів по всьому світу від Далекого Сходу до Америки”, – розповів він.

У жовтні багатства родини Ротшильдів продали на аукціоні за 62 мільйони доларів. За інформацією CNN, велика приватна колекція творів мистецтва, меблів, срібла, кераміки та ювелірних виробів, що була у володінні Ротшильдів, пішла з молотка на кількох аукціонах Christie’s у Нью-Йорку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-11-08