NBC: рейтинг Байдена досяг найнижчого рівня за час його президентства

Рейтинг схвалення глави Білого дому Джо Байдена впав до найнижчого рівня за час його президентства. Про це свідчать результати опитування NBC News. 

Зазначається, що рейтинг схвалення американського лідера знизився до 40 відсотків, оскільки більшість виборців не підтримують його підхід до зовнішньої політики та конфлікту між Ізраїлем та палестинським рухом ХАМАС.

За даними опитування, Байден вперше відстає від колишнього президента США Дональда Трампа напередодні виборів 2024 року.

У результатах дослідження виділяється зсув серед виборців віком від 18 до 34 років, пише видання. Якщо у вересні 46 відсотків таких виборців заявляли, що схвалюють роботу чинного голови Білого дому, то наразі рейтинг схвалення серед цих громадян упав до 31 відсотка.

Підтримка Трампа зростає

У 2022 році Трамп офіційно заявив, що братиме участь у наступних президентських виборах.

“Задля того, щоб знову зробити Америку великою та величною, я оголошую про висування своєї кандидатури на пост президента США”, – заявив Дональд Трамп.

5 листопада стало відомо, що Дональд Трамп зміг випередити чинного главу США за кількістю виборців у п’яти із найважливіших шести штатів.

За даними The New York Times, Байден поступається колишньому американському лідеру за 4-10 процентними пунктами в Аризоні, Джорджії, Мічигані, Неваді та Пенсільванії.

Політик обганяє свого опонента лише у Вісконсіні на 2 процентні пункти. Виходячи з опитування, експерти зробили висновок, що якби вибори проходили зараз, то на бік Трампа стали б 67 виборців, а на бік Байдена — лише 10.

Зазначається, що 67 відсотків американців вважають, що їхні Сполучені Штати рухаються у неправильному напрямку. В опитуванні взяли участь 3,6 тисяч громадян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-11-20