FT: хедж-фонди втратили $43 млрд на зростанні фондових ринків США та Європи

За даними Financial Times, яка посилається на підрахунки дослідницької компанії S3 Partners, тільки за минулий тиждень хедж-фонди, що посіли короткі позиції щодо фондових індексів США та Європи, втратили на своїх ставках $43 млрд. 

Зазначається, що найбільше хедж-фонди, які вважали , Що біржові індекси будуть знижуватися, тоді як насправді вони зросли, втратили на ставках за акціями технологічних, медичних та споживчих компаній.

А короткі позиції щодо одного лише круїзного оператора Carnival Corp., акції якого минулого тижня зросли на 14%, не виправдавши очікувань хедж-фондів, обійшлися їм у $240 млн. збитків.

Аналітики пояснюють прорахунки хедж-фондів тим, що вони очікували на нові підвищення ставок ФРС на тлі зростання інфляції в США. Однак дані, що вийшли минулого тижня, за інфляцією виявилися нижчими за очікування, що змусило інвесторів говорити про те, що ФРС, швидше за все, припинить підвищувати облікову ставку.

Такі настрої інвесторів і призвели до зростання котирувань провідних компаній США та Європи споживчого сектору, яке найбільше страждає від високої інфляції, а за ними — і біржових індексів загалом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-11-22