FT: мільярдер Річард Бренсон виключив інвестиції у Virgin Galactic

Британський підприємець та мільярдер Річард Бренсон виключив можливість додаткових інвестицій у свою збиткову компанію з організації космічних подорожей Virgin Galactic. Його бізнес-імперія більше не має «глибоких кишень» для цього, розповів він у розмові з газетою Financial Times. 

У листопаді Virgin Galactic оголосила про скорочення робочих місць та призупинення комерційних рейсів на 18 місяців з наступного року. Міру вжили для збереження коштів для розробки більшого апарату, здатного доставляти пасажирів до кордону з космосом.

Компанія уточнила, що має достатнє фінансування до 2026 року, коли заплановано введення в експлуатацію апарату Delta. Проте, згідно з прогнозами аналітиків, Virgin Galactic попросить у інвесторів більше коштів на ці цілі в 2025 році.

«У нас немає великих фінансових ресурсів після COVID, і у Virgin Galactic одного мільярда доларів або близько того. Я думаю, що у нього [проекту Virgin Galactic] має бути достатньо коштів, щоб виконувати свою роботу самостійно», – зазначив Бренсон.

Мільярдер додав, що “все ще любить” Virgin Galactic і що проект “справді зарекомендував себе і технологію” комерційних польотів у космос.

10 серпня Virgin Galactic провела перший туристичний суборбітальний політ. Місія стала другою комерційною та першою туристичною для компанії. Перша комерційна місія Virgin Galactic відбулася наприкінці червня на кораблі SpaceShipTwo на користь Військово-повітряних сил Італії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-12-03