У Запоріжжі половина закладів освіти оснащенні укриттями

У четвер, 14 грудня, в Запоріжжі з робочим візитом побував заступник міністра освіти та науки України, який заявив що половина закладів освіти міста оснащенні укриттями. 

Дослівно представник уряду сказав:  “Якщо говорити про систему освіти в цілому, Запоріжжя має 50% закладів освіти, які облаштовані укриттями. І це насправді показує, що є ще над чим працювати. Держава також допомагає в Запоріжжі, Запорізькій області облаштовувати укриття”.

Посадовець додав, що наразі у школах Запорізької області облаштовують ще 20 укриттів, з них 17 — в обласному центрі. Це дозволить дітям навчатися офлайн.

Роботи виконують за рахунок державного та міського бюджетів.

Андрій Сташків

“Запорізька область отримала 35 мільйонів з держбюджету, ще 40% до цієї суми виділили з місцевого бюджету. Поки що ми говоримо про школи, але також будемо облаштовувати укриття і в профтехі, і в закладах фахової вищої освіти”, – додав заступник очільника міністерства.

Андрій Сташків висловив впевненість в тому, що перехід на офлайн навчання підвищить рівень якості освіти та соціалізації дітей.

“Як показують результати останніх досліджень, якість навчання при дистанційній освіті є дещо гіршою, ніж при очному. Особливо це стосується дітей учнів початкових класів. Основною вимогою до роботи дошкільних закладів, як і до закладів середньої і вищої освіти, є наявність укриття і створення безпечних умов”, – підсумував заступник міністра освіти та науки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-12-15