Звичку пити каву відразу після пробудження назвали шкідливою

Експерт зі сну Рекс Ісап назвав звичку пити каву одразу після пробудження шкідливої. Слова фахівця наводить видання Metro. 

Ісап порадив після пробудження не поспішати йти на кухню наливати каву. За його словами, у момент пробудження в організмі підвищується рівень гормону стресу кортизолу, через що людина стає більш зосередженою.

«Кава при такому високому кортизолі не матиме ефекту, що бадьорить. Також його вживання може спричинити вироблення толерантності до кофеїну», — пояснив експерт.

Ісап переконаний, щоб відчути вплив напою, краще пити його у першій половині дня, але не раніше ніж за годину після пробудження. За його словами, цього часу достатньо, щоб в організмі знизився рівень кортизолу та підвищилася сприйнятливість до кофеїну.

Також Ісап попередив, що не слід пити каву в другій половині дня, оскільки за відчуття сонливості відповідає речовина аденозин: чим її більше, тим стомленішою почувається людина. Кофеїн блокує рецептори, які вловлюють аденозин, тим самим маскуючи втому, але не усуваючи її.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-01-11