Українським пенсіонерам почнуть блокувати картки? Названо умову

bankovskaya_karta

Українським пенсіонерам можуть заблокувати картки на які вони отримують виплати, – про це представниця Уряду розповіла в ефірі телемарафону, – інформує golos.te.ua.

Блокування карткового рахунку пенсіонера може відбутися за умови, якщо протягом 6 місяців отримувач соцвиплат жодного разу не знімав гроші, – повідомила заступниця міністра соцполітики Дарина Марчак.

За словами посадовиці, така практика є доволі розповсюдженою і діє не лише в Україні, її метою є ефективне управління державними ресурсами.

Якщо пенсіонер не знімає коштів із власного соціального рахунку впродовж пів року, то це може свідчити про відсутність доступу до рахунку або, в найгіршому випадку, смерть особи, про яку ще не повідомили відповідні органи.

Дослівно коментар Марчак заявила: “Ми не знаємо, що з цією людиною могло статися, і щоб гроші платників ЄСВ не сплачувалися в такий спосіб, що вони просто лежать і не використовуються ніким”.

Аналогічний алгоритм застосовується і до виплат, які здійснюються через Укрпошту. Якщо пенсіонер не отримує кошти протягом шести місяців, його рахунок також підлягає блокуванню.

Як відновити виплати?

Щоб відновити пенсійні виплати, необхідно звернутися до ПФУ з документами, що підтверджують особу, та написати відповідну заяву-прохання. Також звернутися у ПФУ можна онлайн, через вебпортал.

Під час періоду блокування кошти залишаються замороженими та не використовуються. Після відновлення виплат пенсіонер отримає доступ до раніше заблокованих коштів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-01-17