Huawei випустить дешевий аналог окулярів Apple Vision Pro

VR

Китайська корпорація Huawei запланувала випуск очок доповненої реальності, які вийдуть до кінця року. Про це повідомляє видання Huawei Central. 

Про плани IT-гіганта повідомив колишній директор з маркетингу компанії Meizu Лі Нан. За його інформацією, у Huawei запланували створити аналог очок доповненої реальності Vision Pro від Apple, які надійшли у продаж на початку лютого.

Лі Нан зазначив, що девайс матиме екрани micro-OLED від Sony з роздільною здатністю 4К. При цьому інженери Huawei нібито пообіцяли роботу системи без затримок. Головною особливістю майбутнього пристрою автор повідомлення назвав доступну ціну – за його словами, AR-окуляри коштуватимуть приблизно вдвічі дешевше, ніж Apple Vision Pro. У матеріалі згадана ціна 15 тисяч юанів, або близько 2 тисяч доларів, тоді як девайс Apple коштує щонайменше 3,5 тисяч доларів.

При цьому пристрій Huawei буде заснований на чіпах власного виробництва, але не підтримуватиме функцію відстеження очей. Гаджет може з’явитись на ринку до кінця 2024 року.

У червні стало відомо, що Huawei належать права на торгову марку Vision Pro у Китаї. У зв’язку з цим гарнітура доповненої реальності Apple, якщо вийде у продаж у регіоні, отримає іншу назву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-02-14