Нафтова пляма в Атлантичному океані пройшла понад 800 км

neft_dobicha

Нафтова пляма, що утворилася біля берегів Тобаго в Атлантичному океані, досягла узбережжя Бонейра (острів біля берегів Венесуели в південній частині Карибського моря), повідомляє Reuters з посиланням на заяву місцевої влади. Точний розмір нафтової плями не повідомляється. Відстань від Тобаго до Бонайра – понад 800 км. 

Розлив нафти стався під час буксирування баржі, що вдарилася об риф і перевернулася біля берегів Тобаго. Про виявлення плями берегова охорона Тринідаду та Тобаго вперше повідомила 7 лютого.

За результатами експертизи було встановлено, що речовина, що потрапила у води Атлантичного океану, є різновидом мазуту, пише Reuters. За даними влади Тобаго, всього баржа перевозила 35 тис. барелів мазуту.

Як повідомляє France 24, йдеться про баржу Gulfstream, яка прямувала до Гайани.

“Ми тісно співпрацюємо з береговою охороною Гаяни в цьому важливому питанні і цінуємо їхню повномасштабну підтримку”, – заявив міністр національної безпеки Трінідада і Тобаго Фіцджеральд Хіндс.

Чи були люди на борту баржі у той момент, коли вона перекинулася, невідомо, пише The Guardian. Власника судна також не встановлено. До ліквідації витоку залучено сотні людей.

Влада Тобаго оголосила надзвичайний стан. Витік пошкодив риф та пляжі Атлантичного океану, мешканцям села Ламбо порадили носити маски або тимчасово переїхати, повідомляє AP.

Раніше повідомлялося, що Єменські хусити заявили про атаку на нафтовий танкер США в Аденській затоці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-02-26