G7 пригрозила Ірану санкціями у разі постачання Росії ракет

Країни G7 пригрозили Ірану «значними заходами» у разі постачання Росії балістичних ракет та інших військових технологій. Заява була опублікована на сайті G7. 

“Якщо Іран почне постачати Росії балістичні ракети або відповідні технології, ми готові відреагувати швидко і скоординовано, включаючи нові та суттєві заходи проти Ірану”, – зазначено в повідомленні.

Країни G7 нагадали, що Іран уже постачав Росії безпілотники і, на думку країн, нові постачання іранського озброєння посилить регіональну дестабілізацію.

21 лютого агентство Reuters із посиланням на шість іранських військових чиновників повідомило, що Тегеран готується відправити Москві 400 балістичних ракет «земля-земля». У відповідь глава прес-служби Держдепартаменту Меттью Міллер пригрозив Ірану «швидкими та жорсткими заходами». Євросоюз заявив, що готовий запровадити додаткові санкції проти Ірану, якщо постачання підтвердиться.

У липні 2023 року Україна заявила, що Росія почала використовувати іранські дрони «Шахед», зібрані на території Росії. У грудні Євросоюз запровадив санкції проти п’яти виробників дронів в Ірані.

Після цього глава МЗС Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян заявив, що його країна ніколи не постачала Росії безпілотники та ракети для застосування в Україні.

Раніше повідомлялося, що Іран почав постачання до Росії сотень високоточних балістичних ракет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-03-16