Німецький концерн Deutsche Bahn зазнає мільярдних збитків

Німецький залізничний концерн Deutsche Bahn знову зафіксував мільярдні збитки. Загальні обороти компанії за підсумками 2023 року знизилися на 13 відсотків до 45,2 млрд євро, повідомив Deutsche Bahn у четвер, 21 березня, у Берліні. Чисті збитки склали 2,35 млрд євро, що значно вище, ніж негативний показник 2022 року – 227 млн євро.

Негативна динаміка німецького державного концерну пов’язана насамперед зі складною ситуацією у сфері вантажних перевезень та значним зниженням прибутку дочірньої логістичної компанії Schenker, пояснюють у керівництві Deutsche Bahn. На поточний рік там очікують зростання чистого прибутку.

Зросла кількість пасажирів, знизилася пунктуальність

У 2023 році зросла кількість пасажирів Deutsche Bahn – на 5,8 відсотка до 1,8 млрд осіб. Продаж квитків у міжрегіональних пасажирських перевезеннях збільшився на 18,4 відсотка, у регіональних – на 7,4 відсотка.

При цьому знову погіршилися показники пунктуальності поїздів Deutsche Bahn: минулого року вчасно або із запізненням менш ніж на 6 хвилин прямували 64,0 відсотка поїздів дальнього прямування та 91,0 відсотка регіональних поїздів (роком раніше ці показники становили відповідно 65,2 та 91, 8 відсотки).

Голова правління Deutsche Bahn Ріхард Лутц (Richard Lutz) пообіцяв провести масштабні перетворення в концерні, направити більше інвестицій на модернізацію інфраструктури та досягти більшої пунктуальності поїздів.

“Спільно з федеральним урядом ми ухвалили рішення про найбільшу та комплексну інвестиційну програму з часів залізничної реформи 1994 року”, – повідомив він.

За словами Лутца, у розвиток залізниці спільно з державою додатково буде інвестовано близько 30 млрд євро. 2023 року Deutsche Bahn здійснив інвестиції з власних коштів на рекордну суму 7,6 млрд євро.

Раніше повідомлялося, що Керівництву Deutsche Bahn відмовили у бонусах через держдопомогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-03-23