DeskModder: Microsoft почала таємно встановлювати програму Copilot на Windows

windows

Користувачі Windows 11 виявили на комп’ютерах нову програму Copilot, яку було встановлено без їх відома. Про це повідомляє німецьке видання DeskModder.

За словами журналістів, проблема має масовий характер, оскільки про неї почали повідомляти багато користувачів актуальної версії Windows. Нову програму Copilot можна знайти у розділі «Встановлені програми» у налаштуваннях.

Copilot – віртуальний помічник на основі штучного інтелекту (ШІ) від Microsoft. Сервіс був представлений наприкінці 2023 року, проте офіційний додаток для Windows ще не вийшов. Фахівці пояснили, що встановлена таємно програма не є повноцінним додатком, а лише оболонкою, оскільки її розмір становить 0 байт.

Журналісти DeskModder звернули увагу на те, що Copilot виявили навіть ті користувачі, які відключили функцію автоматичного завантаження оновлень. Невідомо, як Microsoft могла доставити програму на ПК і коли випустить повноцінну програму.

У середині березня корпорація Microsoft запропонувала власникам ПК на базі Windows 11 безкоштовно скористатися потужною моделлю ШІ GPT-4 Turbo. На основі цієї моделі OpenAI також базується платний інструмент Copilot Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-03-29