Масована атака дронів на Харків. Влада повідомила про 4 загиблих

У ніч на 4 квітня починаючи з 01:16 у Харкові було випущено щонайменше 15 безпілотників, частина з них збили сили ППО, заявив вранці голова обласної військової адміністрації Олег Синегубов. 

Попадання незбитих дронів-камікадзе було зафіксовано у трьох районах міста.

У Новобаварському районі, де було пошкоджено триповерховий житловий будинок (на фото), під час рятувальних робіт загинули троє рятувальників. Коли стався повторний удар, вони витягали з-під плит перекриття на третьому поверсі 67-річного чоловіка, повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій. Чоловік вижив.

Внаслідок влучення дрону до 14-поверхового будинку було частково зруйновано балкони верхніх поверхів, пошкоджено конструктивні елементи. Там загинула 69-річна жінка, заявив Синегубов.

Загалом у Харкові, за його даними, 12 осіб отримали травми різного ступеня, троє у тяжкому стані. Серед поранених – рятувальник, поліцейський та медична сестра, уточнили у МВС України. Пошкоджено три багатоповерхівки, три пожежні машини, два автомобілі швидкої допомоги, будівлю лікарні, йдеться у повідомленні поліції.

Російські військові не коментували масований удар дронів по Харкову. Місто регулярно зазнає обстрілів.

Генштаб ЗСУ заявив, що російські військові в ніч на четвер атакували Україну 20 безпілотниками типу Shahed, збити вдалося 11 дронів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-04-04