«Дивні та загрозливі заяви». Макрон прокоментував твердження Росії про «український слід» у нападі на «Крокус Сіті Холл»

Президент Франції Емманюель Макрон прокоментував телефонну розмову, яка нещодавно відбулася між французьким міністром оборони Себастьяном Лекорню та головою російського військового відомства Сергієм Шойгу. 

Як повідомило Міноборони РФ, під час розмови «міністр оборони Франції висловив співчуття у зв’язку з терактом у концертній залі „Крокус Сіті Холл“ та „при цьому наполегливо намагався переконати у непричетності України та країн Заходу до атаки терористів, перекладаючи відповідальність на ІДІЛ“» ( організація визнана терористичною та заборонена в Росії та інших країнах світу).

У своєму повідомленні про розмову Міноборони також стверджує, що «є відомості про український слід в організації теракту». “Розраховуємо, що в даному випадку за цим не стоять французькі спецслужби”, – передає прес-служба слова Сергія Шойгу.

У відповідь на ці заяви, які західні держави і сама Україна неодноразово називали такими, що не мають жодних підстав, Макрон сказав: «Слова російської сторони — дивні та загрозливі».

“Смішно стверджувати, що за цим стоїть Франція, що за цим стоїть Україна. Це абсурд. Не відповідає реальності, це маніпуляція інформацією, що входить у російський військовий арсенал”, – заявив Емманюель Макрон.

Макрон пояснив, що Франція поділилася з Росією “корисною інформацією” про організаторів нападу на “Крокус Сіті Холл”.

«Я попросив керівників служб у відповідних міністерствах провести технічні розмови зі своїми [російськими] колегами, щоб висловити солідарність, і тому що у нас була корисна інформація — я не розкриватиму її — про походження та організацію цього нападу», — додав Макрон.

Раніше повідомлялося, що Міноборони Росії пов’язало атаку на «Крокус» зі зростанням кількості охочих вирушити на війну в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-04-04