Вийшло інтерв’ю Павла Дурова Такеру Карлсону. Засновник Telegram розповів про своє багатство та стеження з боку ФБР

Американський журналіст Такер Карлсон на своїй сторінці в X опублікував інтерв’ю із засновником Telegram Павлом Дуровим. Розмова тривала майже годину. 10-хвилинний фрагмент журналіст опублікував у новоствореному Telegram-каналі.

Дуров поскаржився на Цукерберга, американські спецслужби та цензуру корпорацій

Під час інтерв’ю підприємець розповів, що керівник корпорації Meta (корпорацію визнано в Росії екстремістською та заборонено) Марк Цукерберг намагався скопіювати його ідеї.

«Вони спробували скопіювати не те, що ми зробили, а те, як я сказав, ми робимо. Це було кумедно», – заявив Дуров. Також він згадав, що у розмові з Цукербергом обидва відмовилися виходити на російський ринок на глобальному рівні, проте одночасно проігнорували домовленість приблизно через три тижні.

Дуров поскаржився на надмірну увагу з боку ФБР США. Він розповів, що під час останнього відвідування США з ним був інженер, якого за спиною бізнесмена спробували найняти «співробітники чи агенти у сфері кібербезпеки». На запитання Карлсона, чи саме американський уряд хотів найняти його інженера, Дуров відповів, що він розуміє цю ситуацію саме так.

Засновник Telegram також заявив, що не вірить у безпеку американських платформ, оскільки у США шпигунство пояснюється безпекою. При цьому основний тиск на його месенджер чинять не уряди різних держав, а Apple та Google.

“Apple та Google можуть бачити все, що ви можете прочитати на своєму смартфоні”, – заявив Павло Дуров, засновник Telegram.

Дуров зазначив, що ці корпорації ясно дали зрозуміти, що якщо Telegram не дотримуватиметься їхньої політики, то вони видалять месенджер зі своїх магазинів.

Читайте також: Павло Дуров став найвпливовішою людиною Дубая

Також глава месенджера нарік, що намагався «осісти» і розмістити штаб-квартиру Telegram у багатьох країнах, від США до Сінгапуру. Однак практично скрізь стикався з різними проблемами. Наприклад, у Німеччині він хотів найняти IT-фахівця з іншої країни, але місцева бюрократія заборонила такий крок, вимагаючи спочатку протягом півроку шукати відповідну кандидатуру серед німців. В американському Сан-Франциско він і зовсім зазнав нападу з боку трьох невідомих. В результаті головний офіс Telegram розмістився у Дубаї.

Крім того, Дуров розкрив свій фінансовий стан. За його словами, у нього вже понад десять років на банківських рахунках та у криптовалюті лежать сотні мільйонів доларів. При цьому, додав він, гроші лежать практично без діла.

“У мене немає ні нерухомості, ні літаків, ні яхт”, – додав Павло Дуров.

Дуров переконав Карлсона завести Telegram

16 квітня Дуров повідомив, що дав інтерв’ю американському журналісту Такеру Карлсону. Він пояснив, що вибрав Карлсона через його консервативні погляди. При цьому підприємець анонсував вихід ще одного інтерв’ю, вже з журналістом, який дотримується ліберальних поглядів.

Засновник Telegram пояснив, що створена ним платформа є політично нейтральною. Тому, за його словами, він зобов’язаний спілкуватися з журналістами, які мають різні політичні погляди.

Того ж дня Такер Карлсон повідомив, що завів канал у Telegram. У месенджері він опублікував дві посади.

«Ласкаво просимо на абсолютно новий Telegram-канал TCN (Tucker Carlson Network), де ви будете отримувати всі останні оновлення, інформацію з-за лаштунків та ексклюзивний контент від Такера Карлсона!» – написав журналіст.

Карлсон також попередив передплатників, що це його єдиний канал у месенджері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-04-17