Палата представників США проголосує щодо законопроекту про допомогу Україні цієї суботи

Спікер Палати представників США Майк Джонсон повідомив, що голосування щодо законопроекту про допомогу Україні відбудеться цієї суботи. 

За його словами, сьогодні протягом дня до Палати надійдуть чотири окремі законопроекти — про допомогу Україні, Ізраїлю, Індо-Тихоокеанському регіону, а також четвертий законопроект із «іншими заходами щодо протидії Росії, Китаю та Ірану».

Сенат (верхня палата Конгресу) схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та іншим партнерам США в Індо-Тихоокеанському регіоні загальним обсягом 95 мільярдів доларів понад два місяці тому. Із цих коштів Україні належить 60 млрд доларів.

Демократи в нижній Палаті представників та в Сенаті наполягали, що найефективнішим підходом було б ухвалення Палатою представників законопроекту про допомогу, що включає кошти для України, у тому вигляді, як його схвалив Сенат. Проте проти цього виступають республіканці-прихильники Трампа, які мають більшість у Палаті представників.

У цьому тексті ми відповідали на чотири головні питання, чому ці гроші зависли в американському Конгресі і чи виживе без них Україна.

Окремий розгляд законопроектів означає, що після схвалення Палатою представників вони мають повернутися до Сенату, перш ніж будуть направлені на підпис президенту Байдену.

Раніше повідомлялося, що Спікер Палати представників не затвердить допомогу Україні до ухвалення бюджету США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-04-17