The New Arab: США схвалили операцію Ізраїлю в Рафаху за відмову бити по Ірану

Американська адміністрація висловила згоду на наземну операцію Ізраїлю в Рафаху на півдні сектора Газа в обмін на відмову Ізраїлю від широкомасштабної атаки на Іран, повідомило єгипетське джерело газети The New Arab (Al-Araby Al-Jadeed, газета базується в Лондоні і належить катарській компанії).

План Ізраїлю полягає в розподілі Рафаха на пронумеровані сектори, в яких планомірно проводитиметься переміщення населення, особливо у бік міста Хан-Юніс на півдні анклаву, а також військова операція. Єгипет почав підготовку до дій Цахала. Збільшено місткість таборів для біженців у Хан-Юнісі, які керуються Єгипетським Червоним Півмісяцем.

У них надсилають більше гуманітарної допомоги. На Північному Синаї введено підвищену бойову готовність уздовж 14-кілометрової прикордонної смуги із сектором Газа.

Читайте також: The Jerusalem Post: Ізраїль визначився з відповіддю на удар Ірану

Джерела CNN раніше повідомляли, що Ізраїль відклав операцію в Рафаху через опрацювання відповіді на іранську атаку. Стверджувалося, що ЦАХАЛ планував розпочати операцію цього тижня.

У ніч на 14 квітня Іран атакував Ізраїль 300 безпілотниками, крилатими та балістичними ракетами. Ізраїльська армія заявила про знищення 99% снарядів. Однак Іран назвав атаку успішною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-04-18