Україна розпочала переговори щодо угоди з безпеки з Чехією

Представники України та Чехії 18 квітня розпочали переговори про укладання двосторонньої угоди у сфері безпеки, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Офіс президента.

Українську групу очолив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква, а чеську сторону представляв генеральний директор з питань безпеки та багатосторонніх відносин МЗС Чехії Давид Конецький.

«Чехія демонструє незмінне лідерство в підтримці України та заохочує інших партнерів до реалізації сміливих та важливих ініціатив, зокрема щодо постачання нашій країні боєприпасів. Ми також відчуваємо потужну підтримку Чехії на шляху до майбутнього членства України в ЄС та НАТО», — цитує Жовкву «Європейська правда».

Чеський президент Петр Павел раніше говорив, що угода з безпеки між двома країнами може бути підписана у травні чи червні.

У липні 2023 року лідери «Великої сімки» спільно з Україною прийняли декларацію, яка стала основою для укладання двосторонніх безпекових угод з метою гарантувати довготривалу підтримку України до її вступу до НАТО.

З того часу Україна підписала двосторонні угоди щодо безпеки з дев’ятьма країнами, останньою з них стала Латвія.

Раніше повідомлялося, що Чехія вже купила 180 тис. артилерійських снарядів для України та намагається забезпечити ще 300 тис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-04-19