ЗМІ: На території Чернігівки працює кілька катівень, людей хоронять у братських могилах

Життя на окупованих територіях Запорізької області залишається дуже важким, люди живуть у постійному жаху, не є виключенням і смт Чернігівка, що у Бердянському районі. 

Цей населений пункт став осередком допитів, знущань та катувань, кажуть місцеві мешканці.

Такою стала Чернігівка одразу після російської окупації, яка триває з перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Лише нещодавно стало відомо про розстріл російськими військовими мирних мешканців цієї громади, яке сталося восени 2022 року. Це не єдиний злочин, який росіяни вчинили у селищі, каже заступниця голови Чернігівської селищної громади Людмила Веремій.

“У нас було декілька катівень, вони й залишилися, в яких катували не тільки жителів нашої громади, але й жителів сусідніх громад. В Чернігівці був такий, знаєте, як осередок, центр допиту. Ми знаємо, що вже є ті братські могили, де хоронили закатованих. Що стосується вбивств, особисто мені відомо щонайменше про 5 жителів громади, які були в різних випадках застрелені збройними силами російської федерації, – стверджує Людмила Веремій.

Раніше повідомлялося, що «Головній редакторці» проросійського видання в Чернігівці повідомлено про підозру у колаборації.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-04-26