Здоров’я людини залежить від правильної роботи щитовидної залози, розповіла ендокринолог. Лікарка закликала відмовитися від деяких продуктів, щоб підтримати роботу цього органу.
Лікар рекомендувала прибрати з раціону солодощі, газовані напої та напівфабрикати (консерви, соуси, джеми, ковбаси), у яких міститься цукор. Вживання цих продуктів викликає коливання рівня інсуліну в крові, що негативно впливає на щитовидку.
Ендокринолог також порадила відмовитися від соєвих продуктів, у тому числі соєвого молока, тофу та соєвого соусу. Вона пояснила, що соя стимулює вироблення естрогену, який уповільнює синтез гормонів щитовидної залози. Ізофлавони, що містяться в сої, також знижують всмоктування гормонів із ліків.
Прибрати з раціону варто глютен, який у великих кількостях міститься в злакових рослинах. Будь-яка випічка при проблемах із щитовидкою лише посилює її стан
Людей, які вже мають проблеми зі щитовидною залозою, ендокринолог закликала виключити з раціону овочі сімейства хрестоцвітих: білокачанну капусту, бок-чий, цвітну та брюссельську капусту, редьку, ріпу.
“Справа в тому, що в процесі перетравлення цих овочів знижується здатність щитовидної залози засвоювати необхідну для її нормальної роботи кількість йоду”, – пояснила лікар.
Раніше було названо симптоми раку щитовидної залози.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.