Дієтолог попередив про небезпеку нічних перекусів

Щоб уникнути проблем із травленням, вечеряти варто за три години до сну, розповів лікар-ендокринолог.

Він зазначив, що вночі травна система функціонує гірше, ніж удень.

«Тобто якась жирна, солодка, гостра їжа, якій зазвичай люди віддають перевагу цим годинникам, нормально не перетравлюється. З одного боку, це дає підвищене навантаження на шлунково-кишковий тракт, а з іншого — може призвести до порушення мікрофлори в кишечнику, до перевантаження підшлункової залози та спровокувати розвиток панкреатиту», — пояснив фахівець.

Крім того, продовжив лікар, якщо людина їсть багато високовуглеводної їжі (наприклад, солодкого), у неї виробляється багато адреналіну, що загрожує нічними пробудженнями та станом збудженості, через який людині складно заснути довгий час.

Вечеряти дієтолог рекомендував за три години до сну і, плануючи останній на добу прийом їжі, наголошувати на тваринному білку — м’ясі, рибі, птиці, морепродуктах, а також на некрохмалистих овочах — помідорах, огірках.

Раніше дієтолог порадила деяким росіянам виключити із раціону цитрусові. Так, солодкі цитрусові не рекомендуються людям із цукровим діабетом, тому що в них міститься багато цукру, що призводить до підвищення рівня глюкози у крові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-11-29