Щоб уникнути проблем із травленням, вечеряти варто за три години до сну, розповів лікар-ендокринолог.
Він зазначив, що вночі травна система функціонує гірше, ніж удень.
«Тобто якась жирна, солодка, гостра їжа, якій зазвичай люди віддають перевагу цим годинникам, нормально не перетравлюється. З одного боку, це дає підвищене навантаження на шлунково-кишковий тракт, а з іншого — може призвести до порушення мікрофлори в кишечнику, до перевантаження підшлункової залози та спровокувати розвиток панкреатиту», — пояснив фахівець.
Крім того, продовжив лікар, якщо людина їсть багато високовуглеводної їжі (наприклад, солодкого), у неї виробляється багато адреналіну, що загрожує нічними пробудженнями та станом збудженості, через який людині складно заснути довгий час.
- Читайте також: Дієтолог назвала три найкорисніші солодощі
Вечеряти дієтолог рекомендував за три години до сну і, плануючи останній на добу прийом їжі, наголошувати на тваринному білку — м’ясі, рибі, птиці, морепродуктах, а також на некрохмалистих овочах — помідорах, огірках.
Раніше дієтолог порадила деяким росіянам виключити із раціону цитрусові. Так, солодкі цитрусові не рекомендуються людям із цукровим діабетом, тому що в них міститься багато цукру, що призводить до підвищення рівня глюкози у крові.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.