Лікар-терапевт, дієтолог Олена Тихомирова назвала три найкорисніші осінні продукти.
Фахівець порекомендувала додати в раціон гарбуз, тому що в ньому багато клітковини.
“У 100 грамах гарбуза міститься добова норма вітаміну А, який необхідний для вироблення гормонів, а також корисний для зору та імунітету”, – додала вона.
Також корисним осіннім овочом є буряк. За словами дієтолога, основна цінність цього овочу – антоціани, які забарвлюють її у фіолетовий колір. Тихомирова пояснила, що антоціани допомагають організму боротися із вільними радикалами, зупиняють вільне радикальне окислення, а також допомагають у боротьбі зі стресом та уповільнюють процеси старіння.
Лікар також назвала корисним осіннім продуктом білокачанну капусту. За її словами, у всіх видах капусти є речовини, які перешкоджають розвитку раку грудей у жінок. Крім того, в білокачанній капусті міститься вітамін U, який має властивість загоювати слизові. Також це добрий засіб для профілактики загострень гастриту та виразки шлунка.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.