Не запивати їжу холодною водою закликала дієтолог, яка пояснила, що прохолодні напої можуть негативно впливати на процес травлення, оскільки вони притуплюють приплив крові до органів шлунково-кишкового тракту.
«Через це їжа перетравлюється гірше, не всі ферменти повноцінно засвоюються. Залишки їжі, потрапляючи в кишечник, викликають бродіння, як наслідок виникає здуття», — розповіла фахівець.
Вона додала, що вода впливає на почуття насичення: людина може незабаром знову зголодніти.
Якщо є необхідність запивати їжу, краще віддавати перевагу теплій воді кімнатної температури. Так ризик виникнення небажаних симптомів буде мінімальним, зробила висновок експерт.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.