Дієтолог закликала не запивати їжу холодною водою

Не запивати їжу холодною водою закликала дієтолог, яка пояснила, що прохолодні напої можуть негативно впливати на процес травлення, оскільки вони притуплюють приплив крові до органів шлунково-кишкового тракту. 

«Через це їжа перетравлюється гірше, не всі ферменти повноцінно засвоюються. Залишки їжі, потрапляючи в кишечник, викликають бродіння, як наслідок виникає здуття», — розповіла фахівець.

Вона додала, що вода впливає на почуття насичення: людина може незабаром знову зголодніти.

Якщо є необхідність запивати їжу, краще віддавати перевагу теплій воді кімнатної температури. Так ризик виникнення небажаних симптомів буде мінімальним, зробила висновок експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-05-24