Дієтолог розповіла про користь халви для людей похилого віку

Халва містить важливі для здоров’я людей похилого віку мікроелементи, розповіла лікар-дієтолог Олена Соломатина.  

Соломатина зазначила, що всі види халви (соняшникова, арахісова, кунжутна, лляна та мигдальна) містять клітковину.

“Передусім у цьому продукті є клітковина, яка допомагає підгодовувати корисні бактерії в кишечнику літніх людей і покращує його роботу”, – підкреслила дієтолог.

При цьому, за її словами, соняшникова халва особливо багата на вітамін E — антиоксидант, який гальмує старіння, перешкоджає розвитку серцево-судинних захворювань.

У свою чергу, в арахісової халві міститься багато кремнію, який людям похилого віку потрібний для здоров’я кісток, зубів, шкіри, сухожиль і хрящів, а з кунжутної можна отримати кальцій.

«Якщо ми говоримо про мигдальну халву, то в ній багато магнію. Він необхідний для кісткової системи, заспокоює, знижує тиск, що важливо для людей старшого віку», — пояснила Соломатина.

Корисна, розповідає дієтолог, і халва з лляного насіння — у ній багато омега-3 жирних кислот, які мають протизапальну, протихолестеринову дію, перешкоджають формуванню атеросклеротичних бляшок та зміцнюють серце.

Однак за наявності інсулінорезистентності, діабету та зайвої ваги, попередила Соломатина, від вживання халви слід утриматися.

Раніше лікар-дієтолог, спеціаліст з фітотерапії та нутритивної підтримки Тетяна Залєтова розповіла про корисні властивості імбирного відвару. Вона також вказала на те, що при застуді можна посилити корисні та смакові властивості напою, додавши до нього лимон та мед.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-01-25