Любителі надто гарячого чаю ризикують зіткнутися з розвитком раку стравоходу, розказала лікар-гастроентеролог.
Фахівець вказала, що гарячий чай дратує чутливі стінки стравоходу, провокуючи негативні процеси у тканинах.
Вона наголосила, що найнебезпечніший діапазон окропу – 60-75 градусів Цельсія. Фахівець радить не пити окріп і дочекатися, коли напій охолоне. Визначити, чи достатньо холонув чай, нескладно: потрібно взяти чашку в руки, і якщо вона обпікатиме, то варто почекати ще трохи.
«Онкологія стравоходу — тяжке та дуже серйозне захворювання, схильність до якого нерідко передається через гени. У зоні особливого ризику також курці та зловживають алкоголем», — попередила Єлісєєва.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.