Кардіолог: червоне вино не захищає від захворювань серця

Попри поширену оману, червоне вино не допомагає при профілактиці серцево-судинних захворювань, розповіла американська кардіолог Леслі Чо. Міф про користь червоного вина вона розвіяла у розмові з Daily Mail. 

Вона заявила, що так званий французький парадокс — свідчення про те, що французи, які п’ють червоне вино і вживають в їжу жирні продукти, рідше мають проблеми з серцем — не більше ніж збіг.

“Пора вже відмовитися від цієї помилки”, – сказала фахівець.

Вона також додала, що немає досліджень, які показують, що червоне вино корисніше за інші види алкоголю або що воно захищає від хвороб. Чо пояснила, що вино насправді підвищує ризик розвитку онкологічних та серцевих захворювань.

Червоне вино справді містить поліфеноли, важливі для здоров’я кровоносних судин, проте його користь була доведена лише під час дослідів на мишах, додав лікар Кеннет Мукамал. За його словами, людині, щоб отримати аналогічний використаному для дослідів на мишах обсяг поліфенолів, потрібно випивати від 100 до тисячі келихів вина на день.

Раніше 100-річна британка назвала кока-колу секретом довгого життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-02-26