Daily Mail: вчені встановили, що келих червоного вина підвищує лібідо чоловіків та жінок

vino

Вчені встановили позитивний вплив червоного вина на інтимне здоров’я та лібідо чоловіків та жінок. Несподіваний спосіб підвищити інтерес до сексу звернуло увагу видання Daily Mail. 

Згідно з результатами досліджень, опублікованими в медичному журналі Journal for Clinical Medicine, один або два келихи червоного вина на день знижують ризик розвитку проблем із потенцією у чоловіків та можуть підвищити інтерес до сексу у жінок. На думку вчених, цьому сприяють сполуки рослинного походження, що містяться в цьому напої, які покращують кровотік, підвищують рівень тестостерону і стимулюють статеві органи.

Фахівці назвали рушійною силою «сексуального ефекту вина» поліфеноли, які впливають на організм як антиоксиданти та запобігають пошкодженню та руйнуванню клітин організму внаслідок окисного стресу. На думку вчених, ці речовини покращують здоров’я судин, завдяки чому збільшується приплив крові до статевого члена. Крім того, червоне вино може підвищувати рівень тестостерону в крові – основного гормону, відповідального за сексуальний потяг та фертильність представників обох статей.

Також результати дослідження показали, що жінки, які вживали червоне вино в помірній кількості, вирізнялися вищим рівнем лібідо, ніж ті, хто випивав менше одного келиха на день.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-07-04