Лікар розвіяла міф про курячі яйця

Шкоди від курячих яєць не буде, навіть якщо з’їдати 12 штук на тиждень, впевнена дієтолог-ендокринолог.

Фахівець послалася на нещодавнє дослідження Американського коледжу кардіології, в якому брали участь 140 осіб із хворобами серця або високим ризиком їхнього розвитку.

Частина піддослідних майже їла яйця (менше двох штук на тиждень), а частина з’їдала щонайменше 12 яєць на тиждень. Рівень холестерину в обох групах був приблизно однаковим протягом кількох місяців експерименту, зазначалося у роботі.

Читайте также: В Запорожье за месяц яйца подорожали на 11%

«Учасники дослідження вживали у їжу виключно збагачені яйця. Вони містять менше насичених жирів, але більше вітамінів та мінералів – йод, вітамін D, селен, вітаміни B2, 5 та 12, омега-3», – уточнила спеціаліст.

У той же час лікар порекомендувала не зловживати жодною їжею, навіть такою корисною, як яйця. Вона порадила їсти їх не щодня і не більше двох штук за раз.

«Все ж яйця — дуже калорійний продукт, і його безконтрольне споживання може призвести до набору ваги, після системного запалення жирової тканини і тоді вже до утворення бляшок у судинах навіть без участі холестерину, що міститься безпосередньо в яйцях. Та й забувати про різноманітність їжі не варто», — зробила висновок вона.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-07-03