The Sun: для зниження ризику розвитку хвороби Альцгеймера потрібно їсти клітковину

Для зниження ризику розвитку цукрового діабету та хвороби Альцгеймера потрібно їсти продукти з клітковиною. Їх назвало видання The Sun. 

За даними Національної служби охорони здоров’я, продукти з клітковиною покращують роботу кишечника та знижують ризик розвитку багатьох захворювань. Крім того, клітковина корисна для роботи мозку. У матеріалі зазначається, що регулярне вживання її зменшує ризик розвитку старечої деменції.

Корисна для здоров’я клітковина міститься в цільнозернових пластівцях для сніданку, квасолі та бобових, картоплі зі шкіркою, горіхах та насінні, свіжих фруктах та овочах, цільнозерновому хлібі та макаронах, підкреслили у статті.

Мінімум 30 грамів чистої клітковини необхідно з’їдати щодня для підтримки здоров’я

Раніше Сильний потяг до солодкого назвали ознакою серйозних хвороб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-08-04