Святослав Михайлюк підписав 1-річний контракт з “Нью-Йорк Нікс”

25-річний український баскетболіст Святослав Михайлюк продовжить свою кар’єру в НБА. Він підписав контракт на один сезон з “Нью-Йорк Нікс”, клуб оголосив на своїх офіційних сторінках. 

Контракт Михайлюка є частково гарантованим, його тривалість лише на один сезон. “Нікс” не повідомили деталі контракту, та за інформацією журналіста Фреда Каца гарантована частина контракту – 50 тисяч доларів, а підписаний він загалом на мінімальну суму (1 млн 836 тис доларів).

Останній сезон Михайлюк провів у складі “Торонто Репторс”, а наприкінці літа клуб відрахував його. У той момент українець перебував у складі збірної, зіграв на Євробаскеті, а після його завершення оголосили про підписання контракту з “Нью-Йорк Нікс”.

На Євробаскеті Святослав був одним з лідерів збірної України, яка дійшла до 1/8 фіналу. У середньому за гру він набирав 17 очок, 5 підбирань та робив 2.8 асистів.

“Нікс” стане п’ятим клубом у кар’єрі Михайлюка в НБА. Святослава обрали на драфті “Лос-Анджелес Лейкерс”, після того він грав у “Детройт Пістонс”, “Оклахома-Сіті Тандер” та “Торонто Репторс”.

Як Михайлюк грає в НБА?

За кар’єру в НБА зіграв 220 поєдинків (46 розпочинав зі старту), у середньому набирає 6.6 очок, 1.8 підбирань та робить 1.4 асисти.

У сезоні 2021/22 вийшов на паркет у 56 матчах – 5.6 очок, 1.6 підбирань та 0.8 асистів за гру.

Сезон 2022/23 буде для Михайлюка уже п’ятим у кар’єрі в НБА.

Що відомо про “Нью-Йорк Нікс” 

У сезоні 2021/22 фінішували на 11-му місці у Східній Конференції, до плей-оф не потрапили. За останні 10 сезонів (з 2013/14) лише одного разу виходили до плей-оф, де вилетіли у першому раунді.

Лідером команди на позиції Михайлюка є Ер Джей Барретт, третій вибір драфту 2019 року. Також за місце у складі українець конкуруватиме з Еваном Фурньє, Кемом Реддішом та Квентіном Грімсом.

Передсезонні матчі в сезоні НБА розпочнуться на початку жовтня, також у жовтні стартує регулярний сезон НБА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2022-09-19