Курс біткоїну впав

Під час торгів у четвер, 13 жовтня, вартість найпопулярнішої криптовалюти – біткоїну – втратила 2 відсотки. Про це свідчать дані біржі Coingecko. У першій половині дня курс опускався до 18,6 тисяч доларів. 

При цьому провідні альткоїни подешевшали слідом за біткоїном: минулої доби курс Ethereum опустився на 4,5 відсотка, до 1,24 тисячі доларів, ціна BNB впала також на 4,5 відсотка, до 259 доларів, а Ripple показав зниження на 7,7 відсотка. відсотка до 0,45 долара.

На момент публікації курс біткоїна знаходився на рівні 18,7 тисяч доларів. Проте від максимуму, якого було досягнуто близько року тому, втрачено понад 70 відсотків. Аналітики очікували, що вартість біткоїну продовжить знижуватися до 17 тисяч доларів за монету, і навіть не виключали варіанта, за якого курс впаде до позначки 10 тисяч.

Раніше голова найбільшого американського банку JPMorgan Джеймі Даймон назвав криптовалюти та біткоін децентралізованою фінансовою пірамідою. При цьому банкір припустив, що стейблкоїни, прив’язані до долара або інших фіатних валют, можуть використовуватися в транзакціях при належному регулюванні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2022-10-16