Наскільки важливий розмір пеніса для досягнення жіночого оргазму

Розмір пеніса має значення лише для невеликої кількості жінок і є далеко не найголовнішим фактором для досягнення сексуального задоволення, упевнений лікар-уролог, андролог Олександр Лубенніков.  

За словами Лубеннікова, важливість розміру статевого органу чоловіка для жіночого оргазму сильно перебільшена, і зазвичай для жінок важливіші за інші фактори. Зокрема, уролог зазначив, що жінці необхідні емоційна близькість із партнером, довіра, можливість розслабитися у його компанії. Також для якісного статевого акту у партнерів мають збігатися сексуальні уподобання, темперамент та статева конституція.

“Оргазм у жінок це психофізіологічний процес. Він обумовлений як стимуляцією ерогенних зон, найчастіше клітора та входу у піхву, так і процесами, що відбуваються в головному мозку. Найбільша концентрація рецепторів зосереджена на кліторі і на стінках піхви біля самого входу, тому довжина не має значення в силі стимуляції цих рецепторів. Набагато важливіша якість ерекції та час фрикційного періоду у статевому контакті”, – розказав фахівець.

Також у сексі жінці важливі такі соціальні чинники як наявність чи відсутність у неї негативних уявлень про сексуальне життя, виховання, оточення, наголосив Лубенніков. Їй легше розслабитися та отримати задоволення, якщо вона впевнена у собі в сексуальному відношенні та задоволена своїм тілом.

Насамкінець уролог додав, що на підставі багатьох досліджень було встановлено, що тільки 30 відсотків жінок впевнені в тому, що розмір має значення. Однак при цьому вони відзначають, що товщина статевого члена важливіша за довжину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2022-11-22