У Запоріжжі міська влада вирішила боротися з парковками на тротуарах

На проспекті Соборному в Запоріжжі від площі Фестивальної (з боку площі) до вулиці Гагаріна водії влаштували собі справжнє паркування на тротуарі і влада вирішила перекрити тут проїзд. 

Запорожці вчора після ранкових прильотів побачили, що комунальні служби ставлять стовпчики прямо на тротуарі з кількох сторін по проспекту. Справа в тому, що на рівні закону паркуватися на тротуарах (легковим авто та мотоциклам) не заборонено, якщо залишається прохід для пішоходів (2 метри). Але людям (пішоходам) таке паркування, м’яко кажучи, не зовсім подобається.

Багато хто висловлювався проти мегапаркування в районі Головпоштамту. В інших містах також часто тротуари використовують, як паркування та місцева влада часом роблять подібні “паркувальні місця” платними або ставлять стовпчики на автоматичному управлінні. У нас же поставили звичайні металеві стовпчики.

Підприємці, у яких тут бізнес, обурюються. Так, у воєнний час машин тут уже практично не було. Ситуацію вчора прокоментував глава Вознесенівського району Віталій Лисенко:

“Пішохідна частина проспекту Соборного – не місце для паркування машин, а територія виключно для пішоходів!”, – заявив він.

Далі він аргументує свої дії таким чином: “Багато років у нас була проблема, що на відрізку проспекту між будівлею головпоштамту та вулицею Гагаріна водії вирішили перетворити тротуар на паркувальні місця. Центральний проспект тут надзвичайно людний, рух пішоходів дуже інтенсивний, біля будинків знаходяться аптеки, оптики, служби зв’язку та багато соціально значущих об’єктів. Неодноразово фіксувалися факти травмування людей внаслідок необачності та зухвалості водіїв, які повністю окупували пішохідну зону. Ми з таким миритися не звикли, безпека та комфорт людей передусім, тож сьогодні тут з’явилися красиві, яскраві та такі потрібні столбики, які фізично обмежують можливість руху та заїзду автотранспорту на тротуар”.

У коментарях люди по-різному ставляться до такої новації. Деякі пішоходи радіють, інші критикують владу, яка у воєнний час на таке витрачає бюджетні гроші, мешканці сусідніх будинків незадоволені, бо припускають, що всі машини тепер почнуть паркуватися у дворах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2022-12-19