Сексолог розвіяла поширені міфи про мастурбацію

sex27

Твердження, що мастурбація негативно впливає на лібідо і зменшує бажання займатися сексом із партнером, не більше ніж міф, вважає психолог-сексолог. 

За словами фахівця, якщо людина не має жодних психологічних проблем, мастурбація не замінить їй секс із партнером. Вона лише допоможе зняти сексуальну напругу та уникнути зрад. Це особливо корисно, якщо один із партнерів часто їздить у відрядження або стосунки з ним будуються на відстані. При цьому самозадоволення не знижує рівень лібідо і не вбиває бажання займатися сексом.

Не має нічого спільного з дійсністю та твердження, що використання вібратора при мастурбації негативно впливає на чутливість.

“Якщо у вас якісний і правильно підібраний гаджет, він, навпаки, може сприяти збільшенню чутливості та пробуджувати оргазми. При дії на клітор віддавайте перевагу вакуумної стимуляції. А для стимуляції всередині піхви якраз оптимальна глибока вібрація, що служить для пробудження нових ерогенних зон”, – каже сексолог.

Фахывець додала, що не варто боятися, що через мастурбацію секс із партнером перестане приносити задоволення. Вона визнала, що в деяких випадках людина може привчитися досягати оргазму лише за допомогою самозадоволення. У цьому випадку слід просто змінити тип мастурбації, щоб «розбудити» інші ерогенні зони та привнести нові техніки у своє інтимне життя.

Насамкінець сексолог нагадала, що не варто вважати мастурбацію гріхом і чимось неприродним. Вона наголосила, що цей міф народжується із сімейного та культурного виховання.

“Якщо батьки відчувають сором щодо теми сексуальності, вони транслюють це почуття дитині на несвідомому рівні. І тоді, починаючи вивчати свою сексуальність, він стикається із внутрішнім відчуттям, що це неправильно, це гріх. Насправді це лише спосіб уникнути накопичення сексуальної напруги”, – підсумувала психолог-сексолог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-02-02