Сексолог назвала пікантний спосіб покращити стосунки у парі

Розповіді про минуле інтимне життя можуть покращити стосунки у парі, запевняє сексолог Несс Купер. У статті для видання Metro вона пояснила збуджуючий ефект таких історій. 

Купер зазначила, що явище комперсії досить поширене. «Комперсія може відбуватися як у моногамних, так і немоногамних відносинах. Деякі люди, яким подобається слухати про еротичне минуле своїх партнерів, можуть відчувати форму комперсії — вони почуваються щасливими і навіть порушуються, знаючи, що їхній партнер мав позитивний сексуальний досвід у попередніх відносинах», — пояснила вона.

Сексолог назвала комперсію пікантним способом покращити стосунки між партнерами. Це, розповіла вона, відбувається за умови, якщо минулий досвід інтимного життя та радість від минулих стосунків переносять у сьогодення.

Людині може бути цікаво дізнатися більше про сексуальні симпатії та антипатії партнера. Він бачить у цьому спосіб дізнатися більше про близьку людину. Це також може призвести до різноманітності сексуального життя, адже стає зрозумілим, що партнеру подобалося в минулому.

Купер додала, що люди з багатим сексуальним минулим здаються потенційним партнерам привабливішими, ніж ті, кому нема чим похвалитися.

«Суспільство засуджує обговорення минулого сексуального досвіду, тому комперсію часто належать до категорії збочень. Але всі ми знаємо, що кілька сексуальних партнерів та думки про секс за участю інших – це нормально. Нема чого соромитися, якщо подібні історії збуджують», — каже сексолог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-03-03