Bloomberg: Apple почала тестування процесора M3 Pro для нових MacBook Pro

MacBook Air

Компанія Apple розпочала тестування нового флагманського процесора для високопродуктивних ноутбуків. Про це повідомляє Bloomberg

За словами автора агентства Марка Гурмана, інформацію про створення нових чіпів він отримав із журналу розробників App Store. Гурман зазначив, що процесор Apple Silicon отримає назву M3 Pro і буде призначений для 14-дюймових та 16-дюймових моделей MacBook Pro наступного покоління. Устаткування працюватиме з macOS 14, анонс якої має відбутися на заході WWDC 2023.

Фахівець зауважив, що процесор вироблятимуть на основі тринанометрового техпроцесу TSMC, що забезпечить «значне підвищення продуктивності та енергоефективності».

При цьому точні характеристики чипа не розкриваються. Гурман нагадав, що актуальний процесор M2 Pro має 10 ядер, 16-ядерну графічну систему, підтримує щонайменше 16 гігабайт оперативної пам’яті. Ймовірно, M3 Pro отримає як мінімум два додаткові ядра для ЦП та графічного прискорювача.

Також у матеріалі йдеться, що Apple ще тільки анонсуватиме процесор M3, яким будуть оснащуватися базові моделі комп’ютерів MacBook Air, iMac, Mac mini.

У середині квітня автор Bloomberg Марк Гурман розповів, що компанія Apple представить гарнітуру змішаної реальності наступного літа. Крім пристрою корпорація Тіма Кука анонсує операційну систему xrOS та комплект для розробки програмного забезпечення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-05-16