Україна та РФ повідомляють про запеклі бої у Запорізькій області

nastup

На південному сході України точаться запеклі бої, українські війська продовжують випробовувати на міцність різні ділянки російської лінії оборони. 

“Свої основні резерви на нашому напрямку ворог ще не задіяв. Все тільки починається”, – написав у телеграмі член ради окупаційної адміністрації Запорізької області Володимир Рогов.

За його словами, основною проблемою для наступних українських сил залишаються російські мінні поля, і, як стверджує прокремлівський чиновник, частинам ЗСУ поки не вдається помітно просунутися вперед.

В іншому повідомленні, також у телеграмі, у п’ятницю вранці Рогов заявив, що російські підрозділи запобігли спробі українців відкинути російські війська під Оріховом, приблизно за 50 км на південний схід від Запоріжжя.

Але найважчі бої, попереджає Рогов, ще не розпочиналися.

“Найважче і для нас і для нашого супротивника ще попереду”, – заявив він у телеграмі.

Тим часом, заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що на всіх ділянках фронту складається напружена ситуація, а на запорізькому напрямку російські війська тримають оборону, там тривають позиційні бої.

За словами Маляр, українські війська ведуть активні наступальні дії в районі Бахмута, де російські війська підтягують резерви та намагаються утримати свої позиції.

Раніше про контрнаступ ЗСУ у Запорізькій області казав Шойгу.  Також наступ української армії підтвердив Путін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-06-10